in.sider.in 2010.06.15. 11:00

Kamu

Akár örülhetnénk is, hogy szembefordult az őt megválasztó Fidesszel Sólyom László, mivel nem írta alá a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt. Törvényvisszaküldésben legjártasabb államfőnk ugyanis nem értett egyet azzal, hogy a munkáltatók a kormánytisztviselőket indokolás nélkül menthetnék fel a jövőben, ezért visszapasszolta megfontolásra a törvényt az Országgyűlésnek.

Akár azt is gondolhatnánk, hogy Sólyom mellettünk áll, hogy figyel ránk, képviseli az érdekeinket. De most, hogy elnök úr is a végnapjait éli, és könnyen lehet, hogy ugyanolyan méltatlanul távozik a posztról, ahogy odakerült, ez a fricska inkább szól róla, mint rólunk, ktv-kről. Most aztán jól megmutatta a kormánypártnak, mire számíthatnak, ha ő marad a poszton. Hát nem fog. Jön majd helyette egy „alkalmasabb” ember.
 
Mindenesetre ne feledjük, a Sólyom intézkedése nekünk akkor lett volna érdekes, ha alkotmányos normakontrollt kér, és a törvény kihirdetése elmarad, nem lép hatályba az egész. Azt se feledjük, hogy a kormány kitart az elképzelése mellett. Tehát a kérdés, hogy lesz-e változás, igazából fel sem merül. Az Országgyűlés ugyanis akár változatlan formában is újra elfogadhatja a törvényt. A köztársasági elnöknek ezután már nem lesz vétójoga: a törvényt öt napon belül köteles aláírni és kihirdetni.
 
Szóval az egész csak egy kis politikai kardozás volt, kamu habbal. Mindez számunkra csak annyit jelent, hogy kicsit később dől el a sorsunk. Ennyi. De azért köszönjük, elnök úr, ez is valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr512083056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása