in.sider.in 2010.07.09. 14:29

Semmi

Noha még mindig nem kaptam erről semmi értesítést vagy aláírandó dokumentációt, kedd óta elvileg kormánytisztviselő vagyok. Azt hittem, majd felizgat ez a változás, de sajnos nem. Merthogy továbbra sem történik velünk SEMMI. Továbbra sem kapunk feladatot, továbbra sem szól hozzánk senki. Igazából azt sem tudjuk, ki a főnökünk, vagy hogy egyáltalán részlegünk létezik-e még. Nincs még új SZMSZ sem, ami nyilvánvalóbbá tenné a helyzetünket. És mint tegnap kiderült, néhány hétig nem is lesz.

Tehát még néhány hétig nem alakulnak meg az új osztályok, nem neveződnek ki új középvezetők. Sőt, a héten elvették a főosztályvezetők aláírási jogát - persze csak szóban -, szóval már nincs "régi" szakember, aki bármit is aláírhatna. El nem tudom képzelni, hogy működhet így egy minisztérium. Úgy látszik, az a lényeg, hogy a régieket elszigeteljék minden infótól, a napi problémák nem számítanak. Előfordult pl., hogy szakbizottságokba egyszerű referenseket küldtek el képviselni a tárcát. Ez aztán a felelősségvállalás.

Bár tudnék többet írni, de azon túl, hogy sírva röhögünk a változásokon, nem történik semmi érdemleges.

(Örömmel várjuk a pakolunk@gmail.com címre más központi közigazgatási intézményekből az anonim beszámolókat, hátha ott van valami eksön.)

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr562140999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katamarán 2010.07.10. 13:26:10

Döbbenetes és megalázó, hogy még csak nem is szólnak a régiekhez mintha leprások lennének. Felfoghatatlan ez a bizalmatlanság, a rosszindulat feltételezése. Fogalmuk nincs arról, hogy a köztisztviselő (bocs, kormánytisztviselő) a mindenkori parlament és kormány által hozott jogszabályokat hajtja végre függetlenül attól, hogy egyébként a fülke magányában hová szavaz, jobbra, vagy balra dobog a szíve. Bár azt hiszem most már ez is fontos lesz, a 60-as, 70-es években is a politikai elkötelezettség volt elsődlegesen fontos, és csak másodlagos volt a szakmaiság. Ide térünk vissza. Sőt ami a borzasztó politikai elkötelezettséget várnak és a fejünkben is kurkászni akarnak. Mire a politikailag elkötelezett újak betanulnak eltelik 1-2 év.
süti beállítások módosítása