Pakkolo 2010.07.02. 16:45

Helyreigazodás

Miután kiröhögtem magam a nap viccén (attól tartok, ez még nem a hónap vicce), elgondolkodtam azon, hogyan fordulhatott elő ilyen blama. Sok év tapasztalata alapján mondhatom, tudom, hogy van olyan, amikor a sajtósok kristálytisztán látják, mekkora hülyeségbe szalad bele a főnökük, de minél inkább le akarják beszélni, annál jobban ragaszkodik a hülyeséghez. Nem tudom, hogy ez így történt-e, de valaki nagyon hülye volt, és ezt még írásba is adta. Ha az államtitkár nincs tisztában a sajtó működésével, a blogok természetével, akkor még csak-csak azt mondom, hogy jól van, elvégre nem azzal foglalkozik, de hogy egy sajtós a nevét adja ehhez, az már több mint gáz. Elvégre az ő neve szerepel ama remekmű alatt, amiben nem tudja leírni a saját főnökének és a minisztériumának a nevét, többször sem. Ha ez valami jelzés akart lenni, hogy ő ugyan kénytelen most ezt megtenni, de nem ért egyet vele, és mintegy szabotázsként elírja a kulcsszavakat, akkor elismerésem, igazán ravaszul megvezetett minket. Viszont ha meggyőződésből írta, akkor meg munkaköri kötelessége lett volna egyrészt utánanéznie, hogy mi is az a hírcsárda, honnan lehet megtudni egy internetes oldalról, hogy az micsoda, valamint minimum kétszer átnéznie a nyelvhelyességet, ha már elsőre nem megy.

Ugyanakkor elismerésem kell, hogy kifejezzem, hiszen másoknak több év kemény munkája fekszik benne, hogy munkájához nem értő, ámde arrogáns, hatalomkiszolgáló, közpénzből élő léhűtőnek titulálják, neki egy hónap munkában eltöltött idő elegendő volt ehhez.
Még szerencse, hogy napok múlva hatályba lép az indoklás nélküli kirúgás intézménye, kár, hogy pont nem ilyen esetekre tervezték.
A média szabályozásáról nem is beszélve. Aki nem értette volna a lényegét a Fidesz törekvéseinek, most gyakorlati példával magyarázták el a nehezebb felfogásúaknak. Értsd: ha nem tetszik valami, eltüntetjük, helyreigazítjuk, bepereljük. Ha valaki nem venné komolyan, rögtön egy szélsőséges példával nyitottak: betiltottak egy szatírikus blogbejegyzést. És ha majd a bloggereknek is regisztrálniuk kell, ahogy azt tervezik, megelőzhetők az ilyen meggondlatlan viccelődések is. Nyomuk se maradjon.
 
Még szerencse, hogy engem már nem tudnak kirúgni.
 
Azért biztos, ami biztos, ezennel elhatárolódok magamtól és a blogomtól is.
 

 

2 komment

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr822125598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanbácsi 2010.07.02. 21:00:45

Azért a sajtósokat se kell félteleni.

MPL firstlady 2010.07.03. 11:14:42

"Még szerencse, hogy napok múlva hatályba lép az indoklás nélküli kirúgás intézménye, kár, hogy pont nem ilyen esetekre tervezték."

és ez pontosan így igaz.
süti beállítások módosítása