Az OKM példás gyorsasággal reagált a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény tervezetének hírére: üzembe helyezett egy defibrillátort, és gyors életmentésre képzett ki néhány munkatársat, emeletenként egyet-egyet.

Csak üdvözölni tudjuk az előrelátást és gondoskodást, amellyel a Oktatási és Kulturális Minisztérium óvja a dolgozóit, gondolom, mindenki nagy megkönnyebüléssel fogadta a hírt - miután elolvasta a mai hírekben, mi vár rájuk a Fidesz törvényjavaslata szerint.

Képzeljük el egy átlagos, szakmájához értő, több kormányváltást megélt középkorú köztisztviselőt, aki ma reggel még kétségbeesetten szisszent fel az izgatott munkatársakkal együtt, amikor kiderült, hogy sokévnyi közszolgálat után olyan könnyedén rúghatják majd ki őt, mintha legalább is személyesen felelne minden rosszért, ami az elmúlt nyolc évben történt, és a(z eddig) törvényileg járó végkielégítését sem kapja majd meg, amire azért számított volna, hiszen nem könnyű ötvenesen elhelyezkedni újra. Nem csoda, ha ilyenkor az embernek felmegy a vérnyomása, össze-vissza ver a szíve, hőhullámok kínozzák, és majdnem szívrohamot kap, amikor elképzeli, hogy valami suhanc veszi majd át a helyét, akinek már szakvizsgáznia sem kell, hogy bekerüljön a minisztériumba.

Ám ekkor hirtelen, mint egy simogató, hűs kéz, jön a hír: a munkáltató gondoskodik arról, hogy ne essen baja, amikor mindez bekövetkezik: üzembe helyeztek egy defibrillátort, és kijelölt munkatársakhoz lehet majd bekopogni, akik szakszerűen elsősegélyben részesítenek, esetleg újraélesztenek, kinek mire van jogosultsága. (Reméljük a KSZF nem harározza meg az ellátandók jogosultsági szintjét, miszerint vannak a ragtapasz-szintűek, az stabil oldalfekvés és Heimlich-fogás szintűek és végül a VIP, a defibrillátor jogosultságú munkatársak.)

Azért jó hír ez, lássuk be, az állam mégse hagyja magára azokat, akik oly sok éven át szolgálták. Sőt, ha valakinek szerencséje van, és pont a házban áll le a szíve, a jövőjéről is gondoskodik.

 

(Az OKM a Magyar Vöröskereszttel együttműködve, az "Elsősegély: Pont Érted" Program keretében vezettebe a fenti intézkedéseket. Hogy miért pont mától? Ez nyilván a véletlen műve)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr372020719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shipwreck (törölt) 2010.05.21. 19:41:32

Kék a szemed? Ki vagy rúgva!
Csúnya szemmel néztél rám? Ki vagy rúgva!
Más a véleményed? Ki vagy rúgva?
Nem voltál vasárnap a tempolomban? Ki vagy rúgva!
Most végzett az unokahúgom az egyetemen... Ki vagy rúgva!

Ezt hívják korlátok nélküli túlhatalomnak. Ez ellenétes a munkajog minden eddig ismert elvével, lehetetlenné teszi, hogy a jogviszony megszüntetése miatt jogorvoslatot lehessen kezdeményezni.. mivel így nincs is jogkérdés...
Ez tmég a Kovács2003 Bt. sem teheti meg a takarítónőjével... életpálya.. :-)
Ez milyen kereszténydemokrata jogállam? Mondjuk visszanyalhatna még később ez a fagyi... de azt gondolom nem várják meg...
Mondjuk ez így, Kormány hiányában, érdekegyeztetés nélkül nem volt túl európai...
Ugyanis nincs olyan a történelemből ismert társadalom, ahol a hatalmi elit néhány tagjának a személyisége ne torzult volna a hatalomtól.. adott esetben a saját vezérkrának sem tetszően.. hát meglátjuk...
süti beállítások módosítása