in.sider.in 2010.06.04. 09:31

Adják az ívet

Tanulságos "élménybeszámolót" kaptunk közigazgatási tisztviselőtől, melyet az ő engedélyével teszünk közzé. Íme:

"Régebb óta olvaslak, de vmiért csak most jutott eszembe írni neked, pedig már korábban is megtehettem volna... Fene tudja miért, de így alakult.

Nem tudom, te melyik intézményt erősíted, én az egyik új maxisztérium jogelődjénél dolgozom három éve, mezei kisegérként. Még. (bár valszeg az új struktúra szerint immár előléptettek patkánnyá.) Mérsékelt örömmel jelenthetem, hogy - mitológiai hasonlattal élve - elérkezett a Ragnarök, a midgárdi kígyó felemelkedett és szórja mérgét.

Hozzánk aránylag hamar, már hetekkel ezelőtt bejöttek az új fiúk és lányok körbenézni, és többször vissza is tértek. Mindenre mondták, ühüm és kész. Sokáig csönd, aztán nemrég jött az értesítés, hogy "szeretettel" vár néhányunkat az új vezetői kaszt. Leültünk egymással szemben, elmondták, mi a stájsz, és, hogy most nem mondanának véglegeset, hamarosan visszatérünk rá. Addig folytassuk, amit eddig is csináltunk, lett légyen az akármi. Mindenesetre nem lazsálnak, páros lábbal rugdosnak kifelé sokakat, de olyan sebességgel, hogy ívet húznak a szerencsétlenek. Valódi indok ritkán hangzott el, az okok kimerültek, az olyan eredeti megfogalmazásokban, hogy: máshogy képzeljük, mint az eddigiek; nem kívánunk a továbbiakban együttműködni; nincs meg a kellő bizalom. Persze a munkajogi aktussal megvárják az általuk benyújtott módosítások, ugyancsak általuk történő visszavonását követően, a kapcsolódó tv. javaslat megszavazását.

Egyes folyosók kiürültek, névtáblák lekerültek, a "maradék" közszolga - hamarosan kormányszolga, ha megéri - imára kulcsolja a kezét és fohászkodik, hogy ne ő legyen a következő, akivel  rituális "önkritikát" gyakoroltatnak.

Hát itt tartunk most."

Érdeklődve várjuk mások anonim beszámolóit is a pakolunk@gmail.com-ra.

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr942055450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.06.05. 08:06:10

csóvát is húzhatnak
annyira tehetségesek
süti beállítások módosítása