in.sider.in 2010.05.26. 17:56

Utolsó hét

Ez az "utolsó hét", és látszik is. Az összminisztériumi szorongás érezhetően erősödik, bár a többség még mindig képes valami egészen sajátos "köztisztviselős" mosolyra.

A dohányzóban egyre több elméleti fejtegetés hangzik el a jövőnkről, mondván, hogy "ezt a kormánytisztviselős dolgot úgysem tudják megcsinálni, mert a köztársasági elnök megvétózza", és hogy "az EU-ban nem lehet senkit csak úgy indoklás nélkül kirúgni, úgyhogy majd ott perelhetünk", meg hogy "vannak, akiknek már üzentek, hogy maradhatnak", sőt szóba került az ún. "halállista" is, amit a leendő Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium leendő vezetői állítottak össze, és tartalmazza mindazok nevét, akiket az egyes tárcáktól el kell majd küldeni.

Közben a már felszabadult főnöki szobákat elkezdték feltérképezni az utódok, van olyan, amelyikre többen is ácsingóznak.

Más szobákban könnyezve dobozoltak a titkárnők, hogy már megéltek pár ilyet, de most valahogy sokkal kiborítóbb az egész folyamat.

Akik biztos kilépők a kormányváltás során, azon morognak, milyen készületlenül áll az apparátus a kiléptetések előtt, még azt sem tudni, kinek milyen igazolást kell kivel mikor hol aláíratni, hogy mehessen, akinek amúgy is kell.

Közben házon kívülről jött az infó, hogy az ejtőernyősök (pl. és pl.) miatt már minden (hamarosan volt) minisztériumi dolgozóra rákerült a bélyeg, így már akkor sem fogják őket felvenni másik állami intézményhez, ha esetleg hasznosak lehetnének a másik helyen, ahová nem ők nyomulnak, hanem hívják őket, hogy ne vesszen kárba a szakértelmük.

Az átadás-átvétel mikéntjéről sem tudni semmit még azon kívül, hogy az Navracsics Tibor közleménye szerint "az új kormány megalakulása utáni első munkanapon, május 31-én, hétfőn minden minisztériumban megtörténik".

Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr552033484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venyigeszú 2010.05.30. 17:23:45

Irigylésre méltó helyzetben vagytok mindannyian, hogy ennyire ráértek a pletykákat taglalgatni a dohányzóban és egyéb helyeken. Korábbi lakonikus hozzászólásomat bővebben kifejtve az alábbiak végiggondolásást javaslom,ha már annyira ráértek:
1. Értetek-e ahhoz, amit csináltok?
2. Van-e értelme a munkátoknak (a szó valódi értelmében, azaz társadalmi haszna van-e)?
3. Alaposan és jól végzitek-e a munkátokat, vagy csak látszólag (fő, hogy az akta tovább menjen és ne én legyek a felelős érte)?
Ha a fenti három kérdésre igennel válaszoltatok, akkor semmi ok az aggodalomra: vagy szükség lesz rátok a továbbiakban is, vagy máshol is kaptok munkát. Ha viszont nem a válasz, akkor nem is kár értetek.

Zsizu 2010.05.30. 20:12:47

@venyigeszú: Nem, (és rajtam kívül, még jő néhány közszolga) sem ér rá, hogy pletykákat taglaljon. Én spec ezért kommentelek most vasárnap este, itthonról.., csak tudod nagyon nem mindegy néhányunknak, hogy holnap mire megyünk be a munkahelyünkre. Hivatalos info híjján próbálunk találgatni, és bizony elég ciki, hogy innen kell morzsákat szedegetni..,
A 3 kérdésedre bátran, határozottan válaszolok igent, de az aggodalmam mégis jogos. Bizony attól tartok, hogy 23 évi munka a központi közigazgatásban, most per.pill. nem elég garancia arra,hogy a 11.miniszterelnök továbbra is bízzon a közszolgálatomban ill.,hogy ha már nem tart igényt a munkámra, legalább tisztességes felmentéssel (és a ki nem vett 83 nap szabadságom megváltásával)köszönjön el tőlem.

Tanyasi Jóska 2010.10.08. 22:16:56

A "feketelistáról" ma a STOP is hírt adott, de ők ezt már tényként kezelik:

www.stop.hu/articles/article.php?id=753898
süti beállítások módosítása