Ezt a vicces című cikket találtam ma itt, ahol arról lehet olvasni, hogy egy felmérés szerint a nők azt gondolják, hogy a legfontosabb tulajdonságok a munkahely megtartásához, ha az illető megbízható, önálló munkavégzésre képes, alkalmazkodó, intelligens, kitartó és rugalmas. Ha eredményességre törekszik, teljesítményorientált, jól tűri a stresszt, szakmailag felkészült és jó problémamegoldó képességgel bír.

Hát igen. Ez mind szép. Kár, hogy azoknak, akik hamarosan engem is kirúgnak, fogalmuk sincs arról, hogy mindezek mellett számos csodálatos és a munka szempontjából igen hasznos tulajdonsággal is rendelkezem - amit a TÉR-ben is rendszeresen kifejtettem.

De még ezen felmérés szerint is egy ponton biztos bukom a dolgot: nem vagyok jó robot. Pedig - mint már korábban is írtuk - most azokra lesz szükség.

Mindenesetre a miheztartás végett megalkottam a robotika három ÚJ alaptörvényét a maradásban reménykedőknek:

  1. A robotnak nem szabad kárt okoznia a Fideszben, vagy tétlenül tűrnie, hogy a Fidesz bármilyen kárt szenvedjen.
  2. A robot engedelmeskedni tartozik a Fidesz utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.
  3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba.  

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr661802509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása