Ma több különös dolog történt, aminek több-kevesebb köze lehet a hamarosan bekövetkező személyzeti kataklizmához.

Az egyik, hogy megkérdezték a véleményünket a nagy sikerű TÉR-ről (gyk: teljesítményt értékelő rendszer). Pont most. A vég kezdetén. Minek? A következő kormány úgyis simán eltörli. Na, nem mintha ez egy megaigazságos, szuper szisztéma lett volna, de talán kevésbé volt szubjektív, mint a korábbi „aki a főnök kedvence, több jutalmat kap”-eljárás. Na, persze bizonyos főnököknek nyalni, az is lehet nagy és értékelendő teljesítmény. Akkor már mégis inkább a TÉR. De most hiábavaló elméleti diskurzust folytatok önmagammal, hiszen a lényeg úgyis decemberben jönne, és hát hol leszek én már akkor. Ebben a TÉR-ben biztos nem.
 
A másik vicces dolog az aktuális vezetői értekezlet volt, ahol egy ideje már csak testben vagyok jelen, mivel nagy történésekre, érdemi döntésekre úgysem lehet számítani, szóval úgy adom elő, mint Gárdonyi Géza az egri várban. Csodálom – és kissé irigylem – a többieket, hogy ők még csinálhatnak valamit, ami hasznos, vagy legalább annak tűnik.
 
A harmadik esemény a gyakornokunkhoz köthető, aki 11.38-kor lelkesen megkérdezte, mit csináljon, tud-e valamiben segíteni. Kissé szégyenkezve kellett beismernem, hogy semmiben nem tud segíteni, mert nem történik semmi és várhatóan nem is fog, a pörgés ma ismét elmarad. Ha hasznos tagja akar lenni a köztársaságnak, akkor inkább menjen haza, mondtam neki, és írja a szakdolgozatát. Annak legalább van értelme.
 
És még egy igen bizarr, barbár és a praxisomban példa nélküli eset esett meg. A lépcsőházban frissen elültetett növények felét(!) valaki gyökerestül eltávolította – láthatóan nem a kiirtás, hanem az eltulajdonítás szándékával. Mindenesetre sietős lehetett neki, mert a hadművelet során jelentős mennyiségű virágföldet szórt szanaszét. Milyen párját – vagy inkább palántát – ritkító ember az, aki képes néhány értéktelen növényt ilyen bunkó, sunyi és szánalmas módon lenyúlni?
Felmerült bennem, hogy vajon mi minden fog még hasonló módon eltűnni a „kiürítés” előtt álló irodaházból? Tűzőgépek, gémkapcsok, A4-es lapok, írható CD-k meneküljetek!!!
 
Szép kis nap ez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr131789837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lepkefőzelék 2010.03.04. 12:17:15

Bizonyára nem lenyúlta a virágokat, hanem evakuálta.

Pakkolo · http://pakolunk.blog.hu/ 2010.03.07. 17:37:03

vagy az is lehet, hogy csak áthelyezték egy másik osztályra

az jutott eszembe, hogy vajon mi lesz a legnagyobb/legértékesebb tárgy, amit egy távozó kolléga magával visz? egy forgószék? állófogas? padlótól plafonig érő szobanövény?
süti beállítások módosítása