Folytatódik a "bebetonozott káderek"-saga (lásd itt és itt vagy itt, sőt egy újabb variációban itt).

Répássy képviselő úr igen előrelátó és taktikus kérdésére megkapta a választ: a 14 minisztériumban a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok összesen 479 vezető köztisztviselőt neveztek ki; közülük 297-nek 2013-ban, 96-nak 2014-ben, 76-nak 2015-ben, kettőnek pedig 2016-ban jár le a vezetői megbízása.

Ez nagyon nyomasztó lehet, mert a posztokat már nyilván elkezdték odaígérgetni a nekik megfelelő embereknek. Viszont ahhoz ki kell rúgni csaknem 500 vezetőt, ám ennyi főktv elbocsájtása baromi sok pénzbe kerülne, és ekkora kiadást azért nem szeretne a Fidesz sem, meg hát elég nehéz is lenne megindokolni a közvélemény felé.  

Tehát nem lehet csak úgy nekiesni a lefejezési procedúrának, nem árt kicsit gondolkodni is előtte. A politikus azt ígérte: ha pártja alakíthat kormányt (márpedig más opció csak igen vibráló fantáziával képzelhető el), megtalálják a módját, hogy a politikailag elkötelezett vezetők ne akadályozzák a következő kormány működését:

"Kétségtelen, hogy ez a törvényi rendelkezés akadályát képezi annak, hogy a közigazgatási szakemberek körében politikai tisztogatást letessen végezni, lehetővé teszi azonban azt, hogy a munkáját szakmailag rosszul végző vezetőktől meg lehessen válni."

Tehát a főktv-k már tudhatják, mire számítsanak. A Fidesz nem csinál titkot a haditervből: majd jól bebizonyítja, hogy az aktuális vezetők jó szarul végezték a munkájukat, hogy elherdálták az állam pénzét, hogy ők a felelősek minden rosszért, miattuk van H1N1, tanárverés, gazdasági világválság és földrengés Haitin, mindegy, csak vesszen a férgese.

A lényeg, hogy szakmai és áh, egyáltalán nem politikai tisztogatás lesz.

Egy dolog biztos: az ügyes és rátermett munkajogászoknak igen jól megy majd a szekér az elkövetkező egy-két évben. 

1 komment

Címkék: köz élet

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr321719141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papa33 2010.05.16. 22:40:10

Csak azt tudnám, ki mondja meg mit teljesítsek, ugyanő értékel, dönti el, ki marad...?
süti beállítások módosítása