Vannak jellegzetesen minisztériumi gyakran ismétlődő kérdések, köztük sok olyan, ami kormánytól, párttól, épülettől, kortól, nemtől és évszaktól függetlenül, amíg világ a világ, és benne legalább egy irodaépület áll, valahol biztosan elhangzik. Ezek persze pszeudo gyik-ok, hiszen a legtöbb esetben nincs rá válasz, vagy ha van is, azt már előre lehet tudni. Lássuk csak, mik ezek, a teljesség igénye nélkül:

- Megyünk ebédelni?
- Megyünk kávézni?
- Megyünk cigizni?
- Akta kell róla?
- Mikor lesz már péntek 2 óra?
- Már fél 5 van?!
- Ezt miért nekem mondod? (ha munkáról van szó)
- Nagyon be vagyok havazva, nem tudná valaki más megcsinálni?
- Biztos, hogy még ma kell?
- Főnök elment már?

Feltűnt azonban egy újabb, eddig csak igen ritkán hallható kérdés. Mióta pontosan tudjuk, hogy mikor jön el a változások kora, azok körében, akik biztosra veszik kirúgásukat, illetve eleve olyan szerződésük van, ami a kormányváltáskor lejár, egyre gyakrabban hallani ezt a kérdést válaszként, főleg, ha egy hosszabb távú munkáról van szó:

- … arra a kis időre?
 

1 komment

Címkék: köz élet

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr291700562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thx1138 2010.01.25. 13:54:45

LOL Milyen igaz!
Kimaradt egy fontos kérdés: Mi lesz ma az ebéd?
Ja, meg még egy: Vége van már az értekezletnek?
süti beállítások módosítása