Elvileg ma jelenti be Sólyom László köztársasági elnök a 2010. évi országgyűlési választás időpontját - legalábbis így értesült az MTI. Mivel az államfő decemberben arról beszélt, a lehető legkorábbi időpontra fogja kiírni az országgyűlési választást, így annak első fordulója valószínűleg április 11-én, második fordulója április 25-én lesz.

Különösen tetszik ebben a talán-helyzetben, hogy ezt a döbbenetesen sok lényegi, pontos és az újdonság erejével ható információt egy rendkívül hivatalosan hangzó közigazgatási forrásból tudja az MTI. LOL

Tehát ami jelenleg biztos: valamikor tavasszal választások lesznek, ennek időpontját valamikor bejelenti a köztársasági elnök, és mi ezt valamikor megtudjuk, aztán valamikor a Fidesz nyerni fog, így valamikor egy időszak véget ér, valamikor eljön az ex lex állapot, valamikor feláll az új kormány és a főtisztviselői kar, és maaajd valamikor döntenek a fejünkről: marad vagy hullik.

A Fidesz-plakátok szerint „itt az idő” – jön az „új kezdet”, a „változás”. Ez bármit jelenthet, de hogy mit hoz ez az új kezdetbe oltott változás a közigazgatásban, azzal kapcsolatban érdemi konkrétumok és hivatalosnak tűnő források híján egyelőre csupán óvatos jóslások, bennfentes pletykák, titkos informátorokra hivatkozó, hatásvadász cikkek, nagypofájú elszólások és tudatos félrevezetések borzolhatják a kombinálásban igen tehetséges és jártas közszolgák idegeit.
 
Most tehát akkor sincs mit tenni, mint várni, hogy valami végre történjen, valami végre biztos legyen, de legalább egy „valamikor” dátum legyen.
 
Hát akkó várunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr951692187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása