Egy újabb cikkben találgatják, hogy a közelgő kormányváltás után hol várhatóak olyan személycserék, amelyek szoros kapcsolatban állnak a politikai fordulattal.

A cikk módszeresen veszi végig a hatalomátvétel folyamatát. A területfoglalási sorrend nyilvánvaló: törvényhozás, média, pénz, belügy, egyéb és legvégül a kultúra. Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni mindehhez, mert ami engem, helyes, ügyes, képzett és szorgos köztisztviselőt érint, itt sem tudtak hasznosat mondani:
 
Nyitott kérdés, mi lesz a jelenleg hivatalban lévő ombudsmanokkal, és nem tudható, hogy a minisztériumok apparátusát milyen mélységig váltják le az új gazdák. Az államigazgatás csúcsain (nem a főhivatalnokokról beszélek) dolgozó szakemberek jelentős része – ahogyan erről több újságcikk is szólt – nem várja be a kormányváltást, hanem már lelépett.
 
Úgyhogy továbbra is csak az biztos, amit Répássy Róbert már bejelentett, miszerint a Fidesz kormányra kerülése esetén nem fogja tétlenül nézni "az ejtőernyősöket a fontos funkciókban", hiszen le akarják zárni a Gyurcsány-korszakot. Na, most erre mondhatnám, hogy én már Gyurcsány előtt kerültem a közigazgatásba, és nem is vagyok fontos, csak hasznos, de valami azt súgja, hogy ez nem fog megmenteni.

 

2 komment

Címkék: köz élet

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr531786361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cerealkilla 2010.03.10. 21:55:57

többször előfordul a blogon a főtisztviselő, illetve főhivatalnok kifejezés. hobbes után ugye jó volna tudni, mit értesz ez alatt.
c

in.sider.in 2010.03.11. 09:30:29

@cerealkilla: 2002. évi XVIII. törvény - A miniszterelnök a közigazgatási államtitkárnak, a címzetes államtitkárnak és a helyettes államtitkárnak, valamint a tárca nélküli miniszter hivatala vezetőjének - pályázat nélkül - főtisztviselői kinevezést ad, ha megfelelnek a (2) bekezdés a)-b) és d) pontjában meghatározott feltételeknek.

(4) A főtisztviselő feladata, hogy köztisztviselői munkakörének, beosztásának ellátása során segítse a közigazgatási stratégiai döntések, programok előkészítését és végrehajtását, az európai integrációval összefüggő kormányzati feladatok ellátását, az igazgatási ágazatpolitikai szempontok gyakorlati érvényesítését, és elvégezze a miniszterelnök - vagy megbízásából a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter - által esetenként meghatározott feladatokat.”

Tehát ők a vezetők: miniszter, államtitkár, szakállamtitkár. Én amúgy kissé kibővítve ezt, még ide gondolom a főosztályvezetőket is.
süti beállítások módosítása