in.sider.in 2010.02.23. 08:43

Csak nyugi

Nem nagyon tudok mikor rádiót hallgatni, de szerencsére a közszolgák felhívták a figyelmemet arra, miket mondott tegnap Tölgyessy Péter a 180 percben. Például ilyeneket:

A közigazgatást állandóan ide-oda rángatják, pedig ez az állandóság világa kellene, hogy legyen, és miközben a feladatok is nagyon változékonyak, ehhez még hozzájönnek az állandóan változó politikai elvárások is. A közigazgatás mostanra megtanulta ugyan, hogyan kell ezeket a helyzetet kezelni - formálisan igazodik, a valóságban pedig csinálja, amit szokott -, ám ez óriási terhet rak a kulcsemberekre, akik elképesztően sokat dolgoznak.

Szerinte is a középkorú, dolgos, a világot és Magyarországot is ismerő réteg az, ami leginkább hiányzik a közigazgatásból. (Tényleg kár, hogy elhajtanak, mert lassan pont ebbe a rétegbe kerülnék...)

Meg még ezt is mondta:

Az eddigi átszervezésekért mindig nagy árat fizettek a kormányok, mert a legértékesebb időt veszítették el, az apparátusok pedig nem a munkára koncentráltak, hanem arra, ki marad, és ezzel a háromnegyed, egy évvel éppen el is fogyott az erő a kormányzásra. Ebbe a csapdába, hogy a későbbi hatékonyságnövekedés délibábja miatt elveszítette az azonnali cselekvés lehetőségét, szinte minden kormányunk beleesett.

Sajnos ez a következő kormány esetében sem lesz másképp. Már ami az átszervezéseket illeti. Én személy szerint csak abban reménykedem, nem tart hónapokig, míg kirúgnak. És mivel a Fideszről van szó, ez egyáltalán nem irreális. Ők személyügyekben elég határozottan szoktak eljárni, úgyhogy nem fognak pöcsölni a közigazgatási személycserékkel sem, az biztos. A fejemet teszem rá...

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr701782991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása