in.sider.in 2010.11.15. 17:22

Lelkierőleves

Sok fura élményem volt, mióta kirúgtak és mióta munkát szereztem – pláne, hogy a kettő nagy szerencsémre szinte teljesen egybeesett.

Néha úgy érzem magam, mintha fény lennék az éjszakában, vagy csodabogár, netán valami szuperhős, mert régi kollégáim körében akkora döbbenetet vált ki mindig, hogy protekció nélkül, egyszerű pályázóként sikerült elhelyezkednem egy számomra igencsak megfelelő helyen a v-e-r-s-e-ny-szférában. Persze ilyenkor mindig elmondom, hogy azért ez sem ment varázsütésre, számos visszautasítás és hosszas, előrelátó és kitartó pályázgatás van mögötte.

Szóval kedves kirúgást elszenvedő / attól félő köztisztviselők, azt mondom, ne rettegjetek. Nézzetek előre, készüljetek fel! Itt az ideje regisztrálni az álláskereső portálokra és felfrissíteni az életrajzotokat. Nem árt aktívvá tenni az esetleg passzív nyelvtudásotokat, és élénkíteni a kapcsolataitokat. Érdemes rengeteget olvasni a nem csak minisztériumhoz kötődő szakmai anyagokat. Ha szükséges, kicsit újítsatok a külsőtökön, és sportolni, edzeni is járjon el rendszeresen, aki eddig nem tette, mert a megfelelő állóképesség és az általánosan jó közérzet megkönnyíti a lelkileg nehéz helyzetek elviselését. Minden nap tegyetek valamit, bármit, ami erősíti az önbizalmatokat, és lehetőleg felszabadító, számotokra kellemes szabadidős programokat tervezzetek.

Fontos, hogy tudjátok, a kirúgás nem rólatok szól. Nem ti miattatok történik, és nem az általatok elvégzett munka minősége miatt. Nem szabad okot és logikát keresni a döntések mögött. Inkább viseljétek úgy, mint az időjárási jelenségeket. Megakadályozni és pontosan megjósolni egyiket sem lehet, de készülni tudtok rá. Ne rontsátok a saját esélyeiteket és kedélyeteket azzal, hogy nem használjátok ki ezt az időszakot. Eddig az államot szolgáltátok, most tegyétek magatokért hasznossá magatokat. És ha történetesen maradtok, mindez akkor sem válik károtokra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr462450512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.-T. R. 2010.11.20. 01:05:02

Az Alkotmánybíróság
2010. november 22-i teljes ülésének napirendje

Problematika készült a kormánytisztviselők jogállásról szóló 2010. évi LVIII. törvény alkotmányosságának vizsgálatára irányuló indítványok elbírálásához.

G.-T. R. 2011.01.06. 17:53:38

Az Alkotmánybíróság
2011. jnuár 10-11-i teljes ülésének napirendje

Határozattervezet készült a kormánytisztviselők jogállásról szóló 2010. évi LVIII. törvény alkotmányosságának vizsgálatára irányuló indítványok tárgyában.
süti beállítások módosítása