in.sider.in 2010.01.26. 14:34

Egyes fázis

Már túlestem pár miniszter- és kormányváltáson, és nagyjából mind az alábbi forgatókönyv szerint zajlott le (legalábbis a beosztottak szintjén):

  1. fázis: lazulás
  2. fázis: tanácstalanság
  3. fázis: szorongás
  4. fázis: nirvána
  5. fázis: újrakezdés (már akinek)
Mivel most az egyes fázisban vagyunk, ezért erről mesélnék kicsit.
Az egyes fázis lényege, hogy a korábban hatalommal rendelkező vezetők és tanácsadók kezéből egyszerűen apránként kiesik a gyeplő. Konkrétan: a kedves beok kezdenek tojni a fejükre. De ezt is olyan ktv-sen.
A köztisztviselő nagy fegyvere ugyanis nem az, ha nem csinál meg valamit. Persze ilyenkor már iszonyú idegesítő szinte minden ügy, minden megbízás csak gondot jelent, de még sincs szó munkakerülésről vagy munkaundorról – bár tagadhatatlan, hogy ugrásszerűen nő a továbbpasszolt vagy elmismásolt feladatok száma.
A ktv nagy fegyvere a lassúság. És ilyenkor nagggggyon lassúak bírnak lenni. Valahogy már ott kezdődik, hogy ritkábban és lassabban veszik fel a telefont. Lassabban fogják fel a feladatot. Lassabban tesznek kísérletet a megoldására. Lassabban viszik tovább az aktát. Kicsit több időt töltenek a büfében. Kicsit hosszabban ebédelnek. Kicsit többet késnek. Kicsit hamarabb mennek haza. Kicsit több házon kívüli ügyük van.
Tulajdonképpen ez egy igazán sajátos, cél nélküli obstrukció.
Ez persze azzal a következménnyel jár, hogy a még rabszolgákra szoruló góré ideges lesz és frusztrált. Mivel azonban a beo tudja, hogy a főnök uralma már igencsak véges, ezért hiába a szokásos idegeken való pattogás, kiabálás, fenyegetőzés és megfélemlítési kísérlet – sőt, pont az ellenkező hatást éri el az ilyen eszközökkel operáló vezető, mint korábban. Ebben a fázisban már csak az emberként viselkedő, megértő főnököknek van esélye. Ha szépen kérnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr671703641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása