Elnézést a kis szünetért, de hát annyi minden egyéb történik, szerencsére nem érünk rá folyton a bekövetkező változásokon agyalni. Persze közben zajlik az élet, repkedtek a nagy szavak az ünnepen is. Orbán gyors, kiszámítható, alkotmányos, biztonságos változást ígért, amely nem szed emberáldozatot - hát az azért érdekelne, ez utóbbit konkrétan hogy értette. Mesterházi és Schiffer a korrupció írmagját is kiírtaná, gratulálunk. Vona egyenesen azt ígérte, rendbe teszik az országot, Demszky meg az ettől való félelmét fejezte ki. Klafa. Hát nem lettünk beljebb egy szálat sem.

A sajtó ugyan igyekszik erőnek erejével némi információt kicsikarni a jövőnkről, de hát ők is a politika hálójában vergődnek, ki tudja már ott is ki kinek a kije. Mindenesetre továbbra is ellentétesek a vélemények, miként szervezik át a minisztériumokat. A legtöbbször az a verzió merül fel, mely szerint a jelenleginél kevesebb tárca lesz majd, és csúcsminisztériumokba vonják össze a rokonterületek irányítását. Ha valóban létrejönnek csúcsminisztériumok, akkor – a találgatások szerint – a miniszterek munkáját parlamenti államtitkárok segítenék, erős jogosítványokkal. Ők tkp. a politikai államtitkárok helyére lépnének.

Valószínű még, hogy Orbán visszaállítaná a szocialista-liberális kormányok idején frankón szüneteltetett közigazgatási államtitkársági funkciót. Ez biztosan sokaknak tetszene, mert a minisztériumok napi működésében még ma is nagy zavart okoz ennek a posztnak a kiiktatása, amit ezúton is ismét köszönünk.

Az első konkrétabb találgatások is megjelentek már a leendő kormány minisztereivel kapcsolatban, ugyanakkor Kövér szerint egyelőre még az sem dőlt el, milyen kormányzati struktúrát szeretne győzelme esetén a Fidesz. Egyedül az biztos, hogy levágatja a haját, ha kormányváltás lesz. Őrület.

Orbán szerint ideje csomagolni - bár nem egészen világos, hogy ki mindenkinek címezte ezt az üzenetet. Mindenesetre már csak 24 vagy mennyi nap. Majd Pakkolo kiszámolja.
 
Örvendetes hír, hogy a KSZF-től már lehet rendelni dobozokat a ki/berámoláshoz... Olyan jó, hogy vannak, akik mindenről gondoskodnak. A kiköltözésről is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr221847062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása