Miután ma megtudtuk, hogy egy vicces blog álhírére megrendült telefonokkal reagáltak honpolgárok tömegei, és emiatt el is kellett tüntetni az internetről (muhaha) az inkriminált bejegyzést, a nap még nem zárult le, tartogatott újabb huncutságot.

Egy ma elfogadott kormányhatározat szerint a „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” című politikai nyilatkozatot ki kell függeszteni az államigazgatási szervek és kormányhivatalok épületeieben „méltó helyen”, „méltó minőségben” kinyomtatva.
 
Egy politikai nyilatkozat kötelező elhelyezése közintézményekben, amiben azt mondják ki, hogy Magyrországon 2010 tavaszán forradalom zajlott?? Miért kell ez? Tán még hinni is kötelező benne? Nem ismerős ez valahonnan?
 
Új mércéket is tanultunk ám ma, ilyen a „méltó” és a "jó erkölcsbe ütköző" jövedelmek, például, amikről senki nem tudja, pontosan mit takarnak, de jogi környezetben előforduló kifejezések, és mint ilyenek, majd a jogalkotó megmondja, mit kell alatta érteni. Minden egyes esetben, nyilván.
 
Ha a Nyilatkozat 5 centivel arrébb lóg, mint az méltó lenne, akkor mi lesz? És mi a jó erkölcs? Kinek mi, mondhatnánk, de én személy szerint nem bíznám a kormányra (egyikre sem) az erkölcs fogalmának meghatározását. Talán még arra is kitalálnak egy mértékegységet, hogy ki a jó magyar.
 
Csak hogy jószándékomat és nemzeti együttműködésemet kimutassam, rögtön élnék is egy javaslattal. Javaslom, hogy a Nyilatkozatot a minisztériumokban a büfé, illetve a menza bejáratához akasszák ki, ott fordulnak meg a legtöbben, szerintem az lenne A méltó hely. És hogy ne fáradjanak kétszer a szögbeütő, képfelhelyező kollégák, javaslom, hogy előrelátóan a Nyilatkozattal egy időben, ha lehet, mellé avagy fölé, akasszák fel a mindenkori miniszterelnök méltó minőségben kinyomtatott színes portréját.
 
(a poszt természetesen ironikus hangvételű, mi több, szinte vicc, egy szava sem vehető komolyan, kérem, ne fáradjanak a helyreigazítási kérelemmel. Köszönöm. Bloggerigazolványom száma: 000175)
 

 

3 komment

Címkék: vicc abszurd;

A bejegyzés trackback címe:

https://pakolunk.blog.hu/api/trackback/id/tr552126185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katamarán 2010.07.03. 12:31:27

Nem találok szavakat erre a kifüggesztésre. Ez egy agyrém!
Bár a szüleim meséltek hasonlókat az 50-es évekből. Most már csak a reggeli politikai fél óra hiányzik. Ilyesmi is volt anno.

LuciFerko 2010.07.03. 13:07:01

én kiis teszek egyet a tévé felé :)

Blobov 2010.07.28. 17:07:52

Javaslom, hogy a Nyilatkozatot a minisztériumokban a büfé, illetve a menza bejáratához akasszák ki, ott fordulnak meg a legtöbben, szerintem az lenne A méltó hely.

Röhögni fogsz, nálunk ott (is) van.
süti beállítások módosítása